Civil fórumok

 

 

2012. JANUÁR 01-TŐL ÁTALAKULT A CIVIL SZABÁLYOZÁSI RENDSZER!

Az Országgyűlés 2011 év végén elfogadta az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvényt.

A törvény komoly változásokat hozott, új követelményeket fogalmazott meg a civil szervezetek működési, könyvelési feladataiban, támogatási feltételeiben.

A törvény hatálya kiterjed az alapítványokra, egyesületekre, a közhasznú szervezetekre, illetve az egyesülési jog alapján létrejött egyéb szervezetekre is.

A 2012-es és a 2013-as üzleti év beszámolóinak már teljesítenie kell a Civil tv-ben megfogalmazott feltételeket ahhoz, hogy a civil szervezet 2014. május 31 után is közhasznú maradhasson!

A Szobi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása és a Dunakanyar Kulturális Alapítvány ebben a komoly feladatban kíván segítséget nyújtani a térség civil szervezeteinek!

A Társulás által a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2011-től nyújtandó támogatás pályázati felhívásának keretében, a 1026094 azonosítószámú, „Együttműködés erősítése a Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület települései között” célterületre benyújtott, 8324678927 azonosítószámon nyilvántartott pályázata segítségével egy civil fórumsorozatot szervez.

A Fórum a térségi civil szervezeteknek kíván segítséget nyújtani, a megváltozott jogi és számviteli-adózási kérdésekben.

Az egyes rendezvények meghívóit a „Meghívók, tájékoztatók” menüpontban találja!

A programok tapasztalatairól, információkat, a  beszámolókat a „Beszámoló a rendezvényekről” menüpont alatt tekintheti meg.

Bár külön honlapon, közvetlen e-mailben, telefonon, helyi újság hirdetésekkel is megszólítottuk a civil szervezeteket, de ez nem elég! Kérjük, továbbítsa a rendezvények információit a környezetében élőknek!

Önnel együtt minden civil szervezeti aktivistát, képviselőt szeretettel várunk a rendezvényeken!

Ne feledje, a támogató vállalkozások, magánemberek és önkormányzatok is fontos információkhoz juthatnak, teljesen ingyenesen!

A hasonló programok részvételi díja 20-30 eFt/fő, és most utazni sem kell sokat: a program házhoz jön!

 

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap
a vidéki területekbe beruházó Európa
www.umvp.eu

 

 

Találatok: 1778